USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tältä sivustolta löydät Lost In Kajaani Adventuren 2017 viime aikoina usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin vastauksia.

1. Vahtiiko kukaan tavaroitamme siis esim.pyöriä kun niitä ei tarvita? Tarviiko niitä siis lukoilla varustaa?

Silloin vahtii, kun on reittikirjaan merkattu, että pyörät jätetään jonkun tehtävän ajaksi yhteiseen paikoitustilaan…mutta mikäli näette esim. pyöräilyosuudella järkevämmäksi hakea jonkun rastin ilman pyörää, niin tuolloin toki ei ole vahtia paikalla 🙂

2. Ja onko uimaosuuksille pelastusliivejä?

Mahdollisissa uintitehtävissä järjestäjän puolelta tulee pelastusliivit. Mahdolliset kahlaus yms. tehtävät suoritetaan ilman pelastusliivejä.

3. Kilpailuvarusteista

– Onko seikkailun aikana oltava vaihtovaatteita mukana?

Kannattaa varata siis vaihtokamppeita seikkailupäivän ajalle, jotta mahdollisten vesistötehtävien jälkeen saa kuivaa päälle. Myös vaihtokengät voivat olla hyödylliset. Pakollisessa varustuksessa mainitut määrät lämpö/urheilukerraston paitoja pitää vähintään olla koko seikkailun ajan mukana. Ks. kilpailuohjeet ja varustelista.

– Millainen lamppu on riittävä seikkailuun?

Tämä koskee sarjoja Extremely Lost ja Lost. Pyörissä pitää olla pyörillä liikuttaessa hämärällä / pimeällä ajovalo sekä punainen takaheijastin/valo. Lost-sarjassa mahdollisiin jalkaisin ja pimeällä suoritettaviin tehtäviin suosittelemme joukkueen jäsenille yölamppuja joilla pystytään toimimaan pimeässä 3-5 tuntia. Extremely Lost -sarjassa (24 tunnin seikkailu) pitää pimeässä pystyä toimimaan ja seikkailemaan yhteensä 12 tuntia!, joten hyvä lamppu ja varaparistot / akut ovat välttämättömiä.

– Kannattaako märkäpukua kantaa mukana seikkailussa?

Märkäpukua ei kannattane kantaa mukana…vesistötehtävien mahdolliset uintiosiot ovat lyhyitä. Uimapuku sen sijaan kannattaa olla ja uimapukuhan saa olla juuri sellainen kuin jokainen itse haluaa.

4. Onko pakko osallistua köysikoulutukseen?

Suosittelemme erittäin vahvasti, että köysikoulutukseen osallistutaan varsinkin, jos ei ole yhtään köysikiipeilyä tai laskeutumista tehnyt aiemmin…emme kuitenkaan pakota tähän sillä perusteet käydään lävitse myös varsinaisen kilpailun suorituspaikalla.

5. Montako reittikarttaa on / joukkue?

Reittikarttoja on vain yksi / joukkue ja myös muita suunnistuskarttoja seikkailun varrella on vain yksi / joukkue ellei toimintapisteellä toisin määrätä.

6. Onko polkupyörän matkamittari sallittu apuväline (ei GPS:llä toimiva)?

Matkamittari on sallittu, jos tästä ei ole hyötyä suunnistamiseen.

7. Täytyykö puhelimen olla ns. perusmalli (ilman GPS:ää) vai riittääkö, ettei GPS ole päällä?

Riittää, että GPS on poiskytkettynä. Puhelin pitää olla koko seikkailun ajan päällä, jotta järjestäjä saa tarvittaessa joukkueeseen yhteyden.

8. Käykö cyclocross- tai hybridipyörä seikkailukisaan?

Hybridipyörällä selviytyy hyvin Almost Lost -sarjassa, Extremely Lost ja Lost -sarjoihin suosittelen maastopyörää…toki seikkailun pääsee lävitse cyclolla/hybridillä, mutta muutamalla pätkällä – yhteensä noin 5 km matkalla – maastopyöräilyosuus on erittäin haastavaa.

9. Kysymys liittyen tapahtuman pyöräily/juoksuosuuksiin. Eli vuorotellaanko kisan aikana jatkuvasti juoksun ja pyöräilyn välillä, vai ennemminkin ensin pyöräillään, sitten juostaan ja loppu taas pyöräillään? Kysymys liittyy oikeastaan kenkävalintaan, eli kannattaako olla erikseen lukkopolkimet ja pyöräilykengät vai polkea juoksukengillä?

Seikkailun aikana juostaan-pyöräillään-juostaan-melotaan-pyöräillään-juostaan-uidaan-pyöräillään jne jne…eli koko kisan ajan on vuorottelua liikkumismuotojen välillä. Toki suurin osa matkasta tullaan pyörällä, mutta selkeää jakoa ei siis ole jonka voisi etukäteen jo sanoa, että aluksi juostaan sitten pyöräillään ja lopuksi juostaan. Kisaajilla on ollut vaihtelevia versioita siitä miten kenkiä valitaan, jotkut pyöräilevät lukkopolkimilla ja kantavat mukana vaihtokenkiä juoksuosuuksia varten, kun taas jotkut vetävät koko seikkailun juoksukengillä.

Itse tällä hetkellä seikkailisin siten, että polkisin juoksukengillä, jolloin kenkien vaihtoon ei kulu aikaa. Juoksuosuudet saattavat tulla seikkailun aikana myös yllätyksenä, joten siinäkin mielessä nopeuttaa sitten toimintaa tehtäväpisteillä, kun ei tarvitse vaihdella kenkiä.

Viimeinen päätös jää joukkueen oman taktikoinnin varaan 🙂

10. Onko yöpaikan keittoruoka mahdollista ostaa myös Lost-sarjalaisten? Onko keitto gluteeniton ja onko keitosta myös kasvisvaihtoehto?

Kaikkiin kysymyksiin vastauksena on kyllä. Kannattaa varata jo ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen.

11. Onko lauantaiaamun aamupalalla gluteeniton ruokavaihtoehto?

On.

12. Onko lähtöpaikka ja Kalevala hotelli lähekkäin toisiaan?

On lähekkäin…käytännössä Kalevalahotellilta on muutaman sadan metrin matka lähtöpaikalle ja kisakanslia sijaitsee Kalevalahotellilla pe aamusta klo 10-13.

13. Jos menemme Hotelli Kalevalaan to-pe yöksi ja suoraan siis Kuhmoon, niin tarvitseeko meidän tulla käymään ennen kisaa ollenkaan Kajaanin päässä?

Suosittelen, että tulette torstaina Kajaanin kautta Kuhmoon, jolloin saatte Kajaanin kisakansliasta joukkuemateriaalin matkaan, kun tulette vaan klo 15-21 välissä sen hakemaan. Samalla reissulla kannattaa jättää myös pakolliselle taukopaikalle menevät varustesäkit kuljetukseen. Varustesäkkien kuljetus lähtee Kajaanin kisakansliasta perjantaina aamulla klo 9.30 ja se menee suoraan pakolliselle taukopaikalle eli ei siis enää Kuhmoon, joten Kuhmon lähtöpaikalla noita kamoja ei enää ole mahdollista säätää.

14. Teimme kesän alussa varauksen ja otimme silloin siihen kuljetuksen lähtöpaikalle ja pyörien kuljetuksen. Jos olemme varanneet majoituksen Kuhmosta ja täten siis valmiiksi Kuhmossa perjantaina pyöriemme kanssa, niin eikö molemmat kuljetukset jää meidän osalta käyttämättä?

Kyllä tällöin näin käy.

15. Saimme viime metreillä varmistettua oman kuskin, joten meillä ei ole tarvetta kisan jälkeen päästä enää Kuhmoon.

OK. Meillä ei periaatteessa järjestäjän puolelta olekaan erillistä Kajaani-Kuhmo kuljetusta olemassa kisan jälkeen.

16. Extremely Lost -sarjan melonnasta yksi kysymys. Voiko E-Lost -sarjan melonnassa käyttää omaa kanoottia, liivejä ja meloja?

Lähtökohtaisesti jokaiselle joukkueelle on varattu järjestäjän puolelta yksi avokanootti, liivit ja melat, joten omia melontavarusteita ei välttämättä siis tarvitse. Mikäli välttämättä haluaa kuitenkin käyttää omia melontavälineitä, niin tämä onnistuu silloin siten, että joukkueella on erillinen huoltohenkilö, joka käy viemässä kanootin, melat ja liivit melonnan lähtöpaikalle sekä noutaa sitten joukkueen kanootin, melat ja liivit melonnan maalipaikalta melonnan jälkeen. Järjestäjän rajallisten resurssien takia emme valitettavasti pysty vastaamaan joukkueiden melontakaluston kuljettelusta ennen ja jälkeen kilpailun. Extremely Lost -sarjan melonnan lähtö ja maalipaikka kerrotaan tapahtumaviikon ti-ke akselilla julkaistavassa kapteenien kirjeessä.

17. Lost ja Almost Lost -sarjojen melonnasta kysymys. Voiko näiden sarjojen melonnassa käyttää omaa kanoottia, liivejä ja meloja?

Emme valitettavasti voi sallia näissä sarjoissa omien kanoottien, liivien ja melojen käyttämistä, koska logistiikan kannalta tämä olisi lähes mahdotonta. Jokaiselle joukkueelle on varattu järjestäjän puolelta yksi avokanootti, liivit ja melat.

18. Voiko Extremely Lost ja Lost -sarjojen joukkue/kisamateriaalin noutaa vasta perjantaina 15.9. Kuhmon lähtöpaikalta?

Kyllä periaatteessa voi (pe klo 11.30 alkaen), koska Kajaanin kisakanslian jakamattomat joukkue/kisamateriaalit saapuvat Kuhmoon klo 11-11.30 välissä.

19. Voiko Lost-sarjan yöpaikalle tai E-Lost -sarjan pakolliselle taukopaikalle jättää varustesäkkejä kuljetukseen Kuhmon lähtöpaikalla/kisakansliassa perjantaina klo 10-13 välissä?

Tämä ei ole mahdollista vaan ohjeistus on, että joukkueet tuovat yö/taukopaikalle menevät varustesäkit Kajaanin kisakansliaan joko torstaina klo 15.00-21.00 tai sitten perjantaina klo 06.00-09.30. Varustesäkit (150 litran muovisäkki) löytyvät kaikille joukkueen jäsenille joukkue/kisamateriaalista ja ne on merkittävä joukkue/kisamateriaalista löytyvillä joukkuenumeroilla sekä suljettava materiaalista löytyvillä nippusiteillä.