TAPAHTUMAINFO

Seikkailun yleiskuvaus 2017 

Vuoden 2017 reitti kulkee kaksipäiväisten Extremely Lost ja Lost-sarjojen osalta Kuhmosta Kajaaniin. Kuhmossa seikkailun lähtö tapahtuu Kalevalakylän alueelta (Väinämöinen, Kuhmo) perjantaina 15.9. klo 13.00. Maali sijaitsee Kajaanissa lauantaina 16.9. Yksipäiväisen Almost Lost -sarjan reitti kulkee noin 30km etäisyydellä Kajaanin lähiympäristössä.

Reittien varrella seikkailijoita odottavat vaihtelevat MTB-maastot, Kainuun vesistöjen monet mahdollisuudet, Kainuulaiset vaara- ja mäntykangasmaastot sekä monipuolinen ja laadukas kattaus quest-tehtäviä.

Extremely Lost ja Lost -sarjoissa seikkailujoukkueet pääsevät jälleen nauttimaan jylhistä ja hienoista Kainuulaisista erämaamaisemista ja luonnon rauhasta.

Seikkailun aikana on tarjolla suunnistusta, melontaa, juoksua, köysitehtäviä, veden pärskettä ja aiempien vuosien tapaan muutama ylläritehtävä, joita ei ole seikkailukisoissa ennen nähty!

Kilpailuun voivat osallistua kaikki perussuunnistus- ja uimataidon omaavat yli 18-vuotiaat hyväkuntoiset henkilöt. Kilpailusarjoissa osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa köysikokemusta. Köysikoulutusta on saatavilla ennen kilpailun starttia lähtöalueella.

Seikkailussa edetään ainakin seuraavilla etenemistavoilla: Pyöräily/ maastopyöräily, melonta inkkarikanooteilla (+ muut vesitehtävät), kiipeily, suunnistus ja juoksu.

Ensikertalaisen varustelista

-Maastopyörä. Pyörän voi tarvittaessa vuokrata tapahtumanjärjestäjältä tai Vuokatti Ski servicestä. Muista myös kypärä ja ajovalo!

-Tuulta ja vettä pitävä vaatetus.

-Runsasenergistä ruokaa ja juomaa kilpailun ajaksi.

-Uima-asu.

Lisätietoa tarpeellisesta varustuksesta löydät kilpailuohjeista


Sarjat, radat, matkat ja osuuspituudet

Extremely Lost -sarja (pe-la):

 • Seikkailun kokonaiskesto kärkijoukkueella n. 24h (yhtäjaksoinen seikkailu, noin puolivälissä seikkailua on pakollinen 30min huoltotauko)
 • Joukkueessa kolme jäsentä
 • Sarjat; miehet, naiset ja seka
 • Extremely Lost -sarjaan otetaan maksimissaan 50 joukkuetta
 • Extremely Lost -sarjassa suositellaan käytettäväksi maastopyörää, vaikkakin reitti on toki mahdollista selviytyä lävitse ns. peruspyörälläkin.
 • Pyöräksi suositellaan kunnollista maastopyörää (joukkueilla on myös mahdollisuus käyttää Suomen armeijan polkupyörää, joka sisältyy osallistumismaksuun)

Extremely Lost -sarjassa miehet, naiset ja sekajoukkueet kiertävät saman radan. Sarjan reitillä käytetään ns. cut-off -rasteja. Cut-off -rasteilla hitaimpia joukkueita ohjataan eteenpäin oikoreittien kautta, jotta kaikki joukkueet saataisiin maaliin kohtuullisilla aikaeroilla.

Lost-sarja (pe-la):

 • Seikkailun kokonaiskesto kärkijoukkueella n. 16-18 h (Pakollinen yötauko noin seikkailun puolivälissä, yöpyminen yöpaikalla joukkueiden omissa teltoissa maasto-olosuhteissa)
 • Joukkueessa kaksi jäsentä
 • Sarjat; miehet, naiset ja seka
 • Lost -sarjaan otetaan 80 joukkuetta
 • Lost-sarjassa pärjää normaalilla ns. peruspyörällä, mutta suositellaan maastopyörää, jos mahdollista
 • Mahdollisuus käyttää Suomen armeijan polkupyöriä (sisältyy osallistumismaksuun) tai ajaa omalla pyörällä (esim. hybridipyörän ominaisuudet riittää hyvin)

Lost-sarjassa miehet, naiset ja sekajoukkueet kiertävät saman radan. Lost -sarjan rata on lyhyempi kuin Extremely Lost -sarjan rata. Sarjan reitillä käytetään ns. cut-off -rasteja. Cut-off -rasteilla hitaimpia joukkueita ohjataan eteenpäin oikoreittien kautta, jotta kaikki joukkueet saataisiin maaliin kohtuullisilla aikaeroilla.

Almost Lost -sarja (lauantai):

 • Seikkailun kokonaiskesto kärkijoukkueella n. 6-8h (yksipäiväinen seikkailu)
 • Joukkueessa 2 jäsentä (miehet, naiset tai seka)
 • Sarjat; yleinen
 • Almost Lost -sarjaan otetaan 70 joukkuetta
 • Almost Lost -sarjassa pärjää normaalilla ns. peruspyörällä
 • Mahdollisuus käyttää Suomen armeijan polkupyöriä (sisältyy osallistumismaksuun) tai ajaa omalla pyörällä (esim. hybridipyörän ominaisuudet riittää hyvin)

Kaikki joukkueet kiertävät saman radan. Reitillä käytetään ns. cut-off -rasteja. Cut-off -rasteilla hitaimpia joukkueita ohjataan eteenpäin oikoreittien kautta, jotta kaikki joukkueet saataisiin maaliin kohtuullisilla aikaeroilla.

Opiskelijoiden SM-kisa

Lost In Kajaani Adventuren yhteydessä kisataan jälleen myös Opiskelijoiden SM-mitaleista. SM-mitalit jaetaan kilpasarjoissa Extremely Lost ja Lost -sarjat (naiset, miehet ja sekajoukkueet). Kilpasarjojen joukkueet kilpailevat kolmihenkisin joukkuein Extremely Lost -sarjassa ja kaksihenkisin joukkuein Lost-sarjassa. Rentosarjan joukkueet kilpailevat kaksihenkisin joukkuein Almost Lost -sarjassa. Rentosarjassa ei jaeta mitaleita, vaan pieniä tuotepalkintoja.  

Sotilasurheiluliiton mestaruuskisa

Lost In Kajaani Adventuren yhteydessä kisataan jälleen myös Sotilasurheiluliiton mestaruuksista. Sotulin mestaruuskisaan voivat osallistua henkilöt, jotka ovat jonkin varuskunnan urheiluseuran jäseniä. Varusmiehet ovat automaattisesti varuskuntansa urheiluseuran jäseniä. Sotilasurheiluliiton mestaruuskisan joukkueet kilpailevat ja mestaruudet ratkaistaan Extremely Lost -sarjassa, Lost-sarjassa ja Almost Lost -sarjassa. Extremely Lost -sarjassa suositellaan käytettäväksi omia maastopyöriä, mutta myös armeijan pyörien käyttö on mahdollista. Lost ja Almost Lost -sarjoissa Sotulin osallistujat voivat käyttää omia polkupyöriä, mutta myös armeijan pyörien käyttö on mahdollista.

Kilpailuohjeet (sis. ratamestarin lausunto, säännöt, pakolliset ja suositellut varusteet yms.)

Seikkailun alustavat kilpailuohjeet on nyt julkaistu ja pääset lukemaan ne täältä (PDF-tiedosto). Kilpailuohjeissa on jo julkaistu myös alustava ratamestarin lausunto, kilpailun säännöt sekä joukkueiden pakolliset ja suositellut varusteet seikkailuun.

Kapteenien kirjeet

Kapteenien kirje 1 (PDF-tiedosto, julkaistu 18.8.2017)
Kapteenien kirje 2 (PDF-tiedosto, julkaistu 31.8.2017)
Kapteenien kirje 3 (PDF-tiedosto, julkaistaan tapahtumaviikolla ti-ke)

Aikataulu

Seikkailun aikataulun sarjoittain löydät täältä (PDF-tiedosto). Aikataulu päivitetty 7.9.2017.

Kilpailukeskus ja kisakanslia

Seikkailun kilpailukeskus sijaitsee Kajaanin Vimpelinlaaksossa. Kisakanslia sijaitsee Kajaanin Ammattikorkeakoulun Tieto 2 -rakennuksessa osoitteessa Ketunpolku 1, 87100 Kajaani.

Kilpailukeskuksen kartan näet täältä.

Saapuminen

Kajaaniin on helppo saapua autolla, junalla, bussilla tai lentäen. Kajaanin keskustasta on kilpailukeskukseen ja kisakansliaan kävelyetäisyys (1,3-1,7 km), joten voit saapua vaikka juna-asemalle tai linja-autoasemalle, josta pääset kätevästi kävellen/pyöräillen kisakeskukseen.

Kuljetukset

Seikkailun varustekuljetukset, pyöräkuljetukset ja linja-autokuljetukset löytyvät aikataulusta.

GPS-seuranta 

Seikkailussa on kaikissa sarjoissa kaikilla joukkueilla reaaliaikainen GPS-seuranta. Seuranta löytyy osoitteesta www.gpsseuranta.net

Palkintojenjako

Palkintojenjakotilaisuus järjestetään Kajaanissa lauantai-iltana 16.9. klo 20.00 alkaen. Palkintojenjako aloitetaan klo 21.00. Paikka: Original Sokos Hotel Valjus (Kauppakatu 20, Kajaani).

Yhteystiedot ja sijainnit

Kisakanslia

Kainuun Liikunta ry
Kisatie 28, 87250 Kajaani
puh: +358 8 632 590 
email: tapahtumat@kainuunliikunta.fi

Tapahtumapäälikkö:
Jukka Liuha
puh: +358 44 532 5917
email: jukka.liuha@kainuunliikunta.fi